Certificering

HACCP certificaat E.G gecertificeerd

Het HACCP certificaat is al sinds 2005 in handen van onze slagerij, dit is een procesbeheersysteem voor het maken en bereiden van vleeswaren. Op kritieke punten moet controle worden uitgeoefend. Zo moet bijvoorbeeld bij de vleesaanvoer de temperatuur worden gemeten, dat geldt ook bij het koken en braden van de vleeswaren. Dit wordt allemaal bijgehouden in een speciale administratie. Ook op hygiëne wordt een strenge controle uitgeoefend. Eén keer in de 3 maanden wordt er een toets afgenomen d.m.v. controle op de naleving van alle regels en eisen. Dan wordt er een bacteriologisch onderzoek gedaan bij het bereiden van de diverse vleeswaren en worstsoorten.

Per jaar wordt er één grote controle uitgevoerd, die bestaat uit de volgende punten.

  • Een bouwtechnische controle
  • Een controle op alle recepten en schema's voor in- en uitvoer van vers vlees en vleeswaren
  • Een controle op de verpakking
  • Een controle op de hygiëne
  • Een temperatuurscontrole
  • Een controle i.v.m. hygiënisch, uitbenen en verwerken
  • Een controle op de afvoer van verschillende afvalproducten

De werkruimte en worstmakerij voldoen aan al deze eisen. Dit is ook een stukje zekerheid naar de klant toe, dat er altijd hygiënisch en op een goede verantwoorde manier met de producten wordt omgegaan.

keurmerk

 

Erkend leerbedrijf

Onze slagerij heeft de erkenning als Leerbedrijf van de slagersvakschool, de SVO. Het SVO en barbeque jochems hebben hiermee de gezamenlijke doelstelling om jonge mensen op te leiden in de verssector. Het SVO verzorgt de theorie van de opleiding en barbeque jochems verzorgt de beroepspraktijkvorming. In nauw overleg met een adviseur van het SVO worden de vorderingen van de leerlingen bijgehouden.